KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ AYDINLATMA METNİ

Dinamo Kozmetik ve Tekstil Dış Tic. A.Ş. olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması  Kanunu’nun (“KVKK”) 10. maddesi uyarınca sizi kişisel veri işleme, işlenen kişisel  verilerinizin aktarılması, kişisel verilerinizin toplanma yöntemleri ve hukuki sebebi ile KVKK  md. 11’de sayılan diğer haklarınızla ilgili olarak bilgilendirmek ve aydınlatmak isteriz. Bize sağladığınız tüm kişisel verilerin gizliliği ve güvenliği konusunda azami hassasiyet gösterdiğimizi ve bu verilerin korunması için gerekli tüm teknik ve idari güvenlik önlemlerinin alındığını belirtiriz. 

VERİ SORUMLUSU ve TEMSİLCİSİ  

Dinamo Kozmetik ve Tekstil Dış Tic. A.Ş. olarak, veri sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerinizi  aşağıda açıklanan amaçlar kapsamında; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun bir şekilde işleyebilecek, kaydedebilecek, saklayabilecek, sınıflandırabilecek, güncelleyebilecek ve  mevzuatın izin verdiği hallerde ve/veya işlendikleri amaçla sınırlı olarak 3. kişilere açıklayabilecek/aktarabileceğiz. 

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI 

Kişisel verileriniz, Dinamo Kozmetik ve Tekstil Dış Tic. A.Ş. olarak sunduğumuz  hizmetlerden yararlanabilmeniz amacıyla KVKK ve ilgili mevzuatta düzenlenen temel  prensiplere uygun olarak, açık rızanıza ve/veya tabi olduğumuz yasal mevzuat başta olmak  üzere KVKK md. 5/2’de öngörülen diğer hallere bağlı olarak işlenmektedir. Dinamo Kozmetik  ve Tekstil Dış Tic. A.Ş.’nin kişisel veri işleme amaçları ; 

  • Şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyet gereklerinin yerine getirilmesi, ve hizmetin ifası ile şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalanmasını sağlamak, 
  • Şirketimizin ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi ve raporların yapılması, 
  • Şirketimizin ticari, operasyonel ve iş stratejilerinin belirlenmesi; uygun ürün, proje ve hizmetlerin belirlenmesi, 
  • Müşteriye özel satış ve pazarlama faaliyetlerinin planlanması ve gerçekleştirilmesi (Ticari elektronik ileti onayı mevcut müşterilerimiz açısından; tercih, beğeni ve ihtiyaçlarının analiz edilmesi ve müşteriye özel tanıtım, fırsat ve fayda sağlanması,) 
  • Talep ve şikayetlerin değerlendirilmesi, 
  • Şirketimiz ve/veya bayilerimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetler ile şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan üçüncü kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, hukuksal süreçlerin takibi ve mevzuattan doğan hakların tesisi, kullanılması ve korunması,• Şirket faaliyetlerimizin, şirket prosedürleri veya ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesinin temini, 
  • İhtiyaca göre farklılıklar arz eden sektörlerdeki iş ortaklarımız ile yürütülen işlerin icrası ve referans ilişkilerinin yönetimi, 
  • Kamu Kurum ve bütün otoritelerce öngörülen bilgi paylaşımı, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, 
  • Yasal mevzuattan kaynaklanan bilgi ve belge saklama yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, 
  • Finans, iletişim, pazar araştırması ve satın alma operasyonlarımızın yürütülmesi, • Hukuki süreçlerimizin yönetilmesi, tarafınıza kesintisiz olarak daha iyi ve güvenilir hizmet verilebilmesi amaçlarıyla 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir. 

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEP 

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından değişik yollardan (Dinamo Kozmetik ve Tekstil Dış  Tic. A.Ş.’nin yönetim merkezi, satış ofisleri veya diğer alt yüklenicileri veya iş ortakları  ile iletişime geçebileceğiniz ofis ve diğer fiziki ortamlar, çağrı merkezi, web, internet  siteleri ve benzeri elektronik işlem platformları, sosyal medya veya diğer kamuya açık  mecralar aracılığıyla veya anlaşmalı oldukları diğer kişi ve kuruluşlar kanalıyla yazılı, sözlü,  ses veya görüntü kaydı veya diğer fiziksel veya elektronik ortamda vs.) elde edilebilir.  

Yukarıdaki yöntemler doğrultusunda topladığımız kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen  hukuki sebeplerden bir veya birkaçına dayanarak işlemekteyiz: 

  • Açık rızanızın bulunması, 
  • Türkiye Cumhuriyeti’nde yürürlükte olan kanun ve yönetmelik hükümlerinin işlemeyi gerekli kılması (Borçlar Kanunu, Ticaret Kanunu, İş Kanunu, İSG Yönetmeliği, Vergi Usul Kanunu, Tüketici Kanunu vs.) 
  • Fiili imkânsızlık nedeniyle rızanızı açıklayamayacak durumdayken şahsınızın veya bir başkasının yaşamı veya vücut bütünlüğünün korunması için zorunlu olması, ∙ Tarafınız veya firmanızla akdetmiş olduğumuz sözleşmenin ifası için gerekli olması, ∙ Yasal yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla kişisel verilerinizin işlenmesinin gerekli olması, 
  • Kişisel verinizin tarafınızca alenileştirilmiş olması, 
  • Şirket olarak yasal veya sözleşmesel haklarımızın kullanılması veya korunması için gerekli olması, 
  • Temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla kişisel verilerinizin işlenmesinin meşru menfaatimiz için gerekli olması. 

Detaylı bilgi için “Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası”na bakınız.

İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILDIĞI TARAFLAR VE AKTARIM AMACI 

Kişisel verileriniz, şirketimiz tarafından hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olarak, doğru  ve gerektiğinde güncel, belirli, net ve meşru amaçlar için, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı  ve ölçülü, ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar  muhafaza edilme ilkelerine uygun bir şekilde işlenir. Kişisel verileriniz; şirketimiz faaliyetlerini ve iş süreçlerini devam ettirmek için yurtiçi ve/veya  yurtdışında bulunan ve işbirliği yaptığımız iş ortaklarımıza, şirketimizin bağlı şirketleri, danışmanları, hissedarları ya da çözüm ortakları diğer grup şirketlerine, tedarikçilerimize,  sigorta şirketlerimize, noter, banka ve finans kuruluşlarına, hukuk, vergi vb. benzeri alanlarda destek aldığımız danışmanlık firmalarımıza, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel  kişilere, şirketimiz adına kişisel veri işleyen yurt içi ve/veya yurt dışında depolama, arşivleme,  bilişim teknolojileri desteği (sunucu, hosting, yazılım, bulut bilişim vb.) vs. alanlarında destek  aldığımız hizmet sağlayıcılarımıza, 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. Maddelerinde belirtilen kişisel  veri işleme şartları ve yukarda belirtilen amaçlar çerçevesinde aktarılabilecektir. 
 

KİŞİSEL VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİNİN HAKLARI  

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu  bildiririz:  

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, 
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, 
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, · Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, 
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, 
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, · Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme. 

Topladığımız ve işlediğimiz kişisel verilerinizin 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Kanunu  4. Maddesi gereğince doğru ve gerektiğinde güncel olması gerekmektedir. Bu nedenle, kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik meydana gelmesi halinde, güncel ve doğru kişisel bilgilerinizi aşağıda belirtilen yöntemlerle bildirebilirsiniz.

TALEPLERİNİZ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇMEK İSTERSENİZ

Yazılı olarak talepte bulunulması halinde; 

İnternet sitemizde (http://www.dinamogrup.com/) yer alan “KVKK Başvuru Formu”nun ıslak  http : / / www .dinamocosmetics.com/  imzalı bir nüshasını, kimliğinizi tespit edici bir belge ile şahsen veya 11. Madde kapsamında  sayılan haklara ilişkin başvuru yapmaya yetkili olduğunuzu gösterir ve noter tasdikli bir  vekâletname ile vekaleten teslim edebilir, ya da noter aracılığıyla “İnönü Mahallesi, Gebze  Güzeller OSB Mah. Nursultan Nazarbayev Sokak, No:8/ Gebze Kocaeli” adresine gönderebilirsiniz. 

Elektronik olarak talepte bulunulması halinde; 

KVKK Başvuru Formu’nu, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda tanımlı olan “güvenli  elektronik imza” sertifikasına sahip bir elektronik ya damobil imza ile imzalayarak, Şirketimiz  Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi olan dinamodisticaret@hs03.kep.tr adresine, yada  Şirketimize daha önce bildirdiğiniz ve sistemlerimizde kayıtlı bulunan elektronik posta  adresini kullanmak suretiyle “info@dinamocosmetics.com” e-posta adresine iletebilirsiniz.  
Şirketimize ilettiğiniz talepleriniz, talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün  içerisinde, yazılı olarak veya elektronik ortamda cevaplandırılacaktır. 

DİNAMO KOZMETİK VE TEKSTİL DIŞ TİC. A.Ş. 
İLETİŞİM 

Adres : İnönü Mahallesi, Gebze Güzeller OSB Mah. Nursultan Nazarbayev Sokak, No:8/  Gebze Kocaeli 
Telefon : (0262) 206 00 10 
E-Posta Adresi : info@dinamocosmetics.com 

Dinamo
Merhaba
Aklınıza takılan bir soru olduğunda bize çekinmeden yazabilirsiniz.